No dobre, pred odchodom Vám zavesím ešte jeden recept.
Prisahám, že tento koláčik zvládne upiecť aj tá najľavejšia gazdiná aj negazdiná (hoci teraz mám na mysli manuálnu zručnosť, a nie politickú orientáciu. Predsalen, aj pečenie koláča vyžaduje akú- takú inteligenciu, čo pri ľavobočení nie je častý jav.) Potrebujete iba kyslé ovocie a kúpené lístkové cesto. Ostatné sa doma nájde. A verte mi, získate si ním aj toho najväčšieho odporcu koláčov.
Potrebujeme (na 26cm tortovú formu):
pol balenia lístkového cesta (250g)
1 kyslú smotanu
vajce
lyžicu múky
cukor podľa chuti
ovocie (marhule, jahody, kiwi, ríbezle, čučoriedky, whatever...) pokojne aj zmes
práškový cukor na ozdobu
Ak použijeme jednu smotanu, jedno vajco a jednu lyžicu múky, koláč bude nižší, ako sa to stalo v mojom prípade. Po upečení si sami odhadnete, koľko smotany a cesta zhltne váš plech, či forma a aká výška vám chutí najviac.
Lístkové cesto vyvaľkáme a vystelieme ním formu. Urobíme aj cca 2 cm vysoký okraj, ktorý potom prehneme cez plnku. Formu nevymazávam, cesto samo osebe je mastné a nechytá sa. Vymiešame si plnku, teda smotanu, vajcia, múku a cukor podľa chuti, odporúčam čo najviac, ak máme kyslejšie ovocie. Plnku vylejeme na cesto, vyrovnáme a navrch naukladáme ovocie. Mám vyskúšané marhule, kiwi, slivky aj ríbezle a vždy to bolo super. Môžeme posypať vanilkovým (nie vanilínovým) cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Nepýtaje sa ma, koľko stupňov, fakt neviem. Moja rúra buď ide, alebo nejde. Nejaká regulácia teploty sa u nás netrpí. Pečieme to dovtedy, kým sa plnka netrasie a cesto nie je prepečené.
Tags
alkohol
bazalka
bhut jolokia
brokolica
brownies
bryndza
bylinky
cesnak
cesto
cestovanie
cestoviny
cuketka
čína
dezerty
divina
Do`s and Don`ts
eidam
feferóny
fotky
frflanie
gaštany
gorgonzola
grilovanie
habanero
hovädzina
chili
internet
Inventory
jalapeňo
jar
káva
kitchen celebs
knedľa
knihy
konzervy
korenie
koriander
kryštalický hnus
kukurica
kuracie mäso
leto
mäso
mäsové výrobky
médiá
nákupy
nápady a rady
nápoje
news
noviny
ohavnosti
ochutnávačka
ovocie
paprika
parmezán
party food
pečenie
peklo
petržlen
pizza
polievky
raňajky
recepty
reštaurácie
rímsky hrniec
rozmarín
ryby
sezóna
sladkosti
steak
sviečková
šalát
šampanské
špargľa
tekvica
torty
tymián
vajcia
vegetariánske
vianoce
víno
vychytávky
web
WTF
zelenina
zemiaky
:) pobavil ma dodatok: "moja rúra buď pečie alebo nepečie" :D byvame v podnajme asom na tom rovnako pri peceni, cize z kysnutych veci neni nic ine len jedna scagalena hrca a upecieme len maso a zemiaky:) co trva cca 2 -3 hodiny :D vareniu ZDAR!
OdpovedaťOdstrániťtakzvaná rúra light :) inak už som to vychytala, kúpila som si teplomer do rúry, tak azda sa mi podarí aspoň aká-taká regulácia teploty.
OdstrániťU nás je skôr ten problém, že naša rúra kúri až moc. Minule mi prihorelo kura a na rímskom pekáči (!) ostala asi dvojcentimetrová prihorenina...čiastočne to zišlo, ale už nikdy nebude ako predtým :(
Takže koláč upečený a velmi zdarne a chutne! vyborna mlsa, coskoro bude repete:) dik za recept!
OdpovedaťOdstrániťZaujímavé blog varenia, moc sa mi páči recepty z vašej krajiny, aj keď nie sú tak odlišné od Španielska. Pozývam vás k návšteve môj blog kuchyne vo Valencii, v Španielsku, blog tradičné a moderné kuchyne.
OdpovedaťOdstrániťhttp://valenciagastrononmic.blogspot.com
i dont know u, but i adore u!!!zboznujem Tvoj blog, nezanedbavaj nas;)
OdpovedaťOdstrániťmňááááááám! :)
OdpovedaťOdstrániťSuper článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))
OdpovedaťOdstrániťTop 5 best poker sites, poker rooms, jackpots and - DrmCD
OdpovedaťOdstrániťBest Poker Sites · MyBookie.ag · Grand Prive. 구미 출장마사지 $15.00 · Grand 김해 출장안마 Prive. 남원 출장안마 $15.00 · Top 3. MyBookie.ag · Grand Prive. 대구광역 출장샵 $10.00 · Top 4. MyBookie.ag. 정읍 출장마사지