piatok 28. októbra 2011

Knedľa stokrát inak!

Nebyť internetu, asi nikdy by som sa nenaučila naozaj dobre variť. Nebyť dobrých stránok a blogov, nikdy by som sa nedozvedela o kvalitných surovinách a spôsoboch, ako s nimi zaobchádzať. A nebyť mimibazáru, netušila by som, koľko netušených možností v sebe ukrývajú kuchynské odpadky, napríklad taká zvyšná varená/parená knedľa.
A že toho je!

Tento článok nemá za cieľ urážať mimibazar a jeho obyvateľky, hoci väčšina fotografií pochádza práve odtiaľto. Cieľom je poukázať na smutnú skutočnosť, že jednoducho nevieme jesť. Nie je to ani tak vina majiteľov reštaurácií, že varia somariny zo sáčkov. Blafy sú proste pre niekoho tá pravá domáca strava. Len tak zo srandy, spočítajte si sami pre seba, koľko surovín a koľko výrobkov bolo pri príprave týchto jedál použitých.
Takto to, vážení, vyzerať nemá.

Začneme zvoľna, vajíčkovou klasikou. Poznáte to- Ostane vám knedľa a vám je ľúto ju vyhodiť, tak ju obalíte vo vajci a vysmažíte ako klasický bundáš (chlebík vo vajíčku). Tento upgrade obsahuje aj zvyšné zemiaky, lebo pes zemiaky neje, treba ich preto dať deťom a pridať im k tomu nejakú fajnovú klobásu s hydinovým separátom, aby to aspoň voňalo. Už chýba len kečup.



Ten istý nápad, akurát autorka tohto receptu má doma rúru. A neváha ju použiť.



Toto nie je recyklácia knedle. Toto je jej znásilnenie cudzím predmetom. K dokonalej spoločenskej a ľudskej degradácii už ostáva len zviazať ju do reťazí a ošťať.



A odteraz to bude iba horšie.



Dva krajčeky knedle namažeme kečupom, medzi ne dáme koliečko cibule, lacnej salámy , spichneme šparátkom, vysmažíme  v trojobale . A nezabudneme na bylinky, aké máme rádi. Tento recept aj so smajlíkmi už ste mohli vidieť v pekle.


Máte radi sladké? Nema problema.





V podstate francúzsky toast z knedle, šľahačka z umelej hmoty, broskyňa z konzervy. Hóoobr mňamkááááá!





Ak u vás knedľa príliš nejde, nezúfajte! Mimibazar má riešenie! Zase vezmite džem, namažte dva krajce knedle, zasypte grankom a podhoďte to rodine ako parené buchty. Nikto nepostrehne rozdiel. Celá rodina sa bude zalizovať!

A na záver jeden šmak z nyx.cz, zákazník to údajne dostal, keď si objednal jahodové knedlíky.



Mňa by iba zaujímalo, čože to je nastrúhané navrchu? Prosím, nech to nie je eidam. Alebo radšej nech to je eidam!

7 komentárov:

  1. super blog na aktualnu temu! akurat som cerstvo v obraze co sa tyka mimibazaroveho pekla, minuly tyzden som uz o tom citala vela podobnych clankov, casto este drsnejsich:-))) je to v prdeli, to sa musi uznat. akurat som bola vcera v jednej restike ktora je ako vystrihnuta z Ano, sefe - prazdna restika, jedalensky listok cire peklo, obsluha sa ma snazila pohladom zavrazdit. je to des. nechapem, ze aj napriek tomu ze sa Ano sefe uz tak dlho vysiela, ze stale to tie restiky ignoruju a nechcu sa na tom zadarmou naucit a poucit.... shit...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hehe, nemyslel som, že ešte niekto okrem mňa pozná slovíčko bundáš :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jahodové knedle ma úplne porazili :o)
    Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pravda je ze parene buchty z knedle si robim aj ja. Tajne, potichu a hlavne si nemyslim, ze by som ich niekomu ponukol, ani na fotografii. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. OMG... a nie je viac čo dodať... moje dobré a zdravé varenie milujúce ja práve zavraždili a to dosť ohavným spôsobom... omg omg OMG!!
    PS: píšete skvele :)
    Kristína

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A kde tu pises ako ich teda treba spravit sova!

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...