Myslíte si, že kakao je potravina, ktorá sa jednoducho nedá ofajčiť? No, figu. Mohla som sa osobne presvedčiť pri pečení brownies. Kakaa vľavo som mala iba troška, tak som načala druhý balík. Rozdiel je myslím očividný.
Áno, to vľavo je naozaj také bledé a to vpravo naozaj také tmavé. Čím to je?
Ja to samozrejme viem, ako inak... niekedy sa do kakaového prášku pridávajú aj šupky bôbov. Narastie síce objem, no farba je o ničom. Ak si kakao kúpite a normálne s ním pečiete, možno by ste si to nevšimli. Ja som si však do misky s múkou nasypala obe naraz a bolo to tam, tmavohnedé na bledohnedom. Chcelo by to test, všakže?
Bledé kakao vľavo je z kauflandu, to vpravo je značkové z terna- oboje stáli rovnako, toho kauflanďáckeho je na objem viac. No za ten šmejd to nestojí.
Tags
alkohol
bazalka
bhut jolokia
brokolica
brownies
bryndza
bylinky
cesnak
cesto
cestovanie
cestoviny
cuketka
čína
dezerty
divina
Do`s and Don`ts
eidam
feferóny
fotky
frflanie
gaštany
gorgonzola
grilovanie
habanero
hovädzina
chili
internet
Inventory
jalapeňo
jar
káva
kitchen celebs
knedľa
knihy
konzervy
korenie
koriander
kryštalický hnus
kukurica
kuracie mäso
leto
mäso
mäsové výrobky
médiá
nákupy
nápady a rady
nápoje
news
noviny
ohavnosti
ochutnávačka
ovocie
paprika
parmezán
party food
pečenie
peklo
petržlen
pizza
polievky
raňajky
recepty
reštaurácie
rímsky hrniec
rozmarín
ryby
sezóna
sladkosti
steak
sviečková
šalát
šampanské
špargľa
tekvica
torty
tymián
vajcia
vegetariánske
vianoce
víno
vychytávky
web
WTF
zelenina
zemiaky
Vlevo klasické kakao, vpravo holandské.
OdpovedaťOdstrániťKakaový prášek musí obsahovat více než dvacet procent kakaového másla. Pokud je jeho obsah menší, je označován za kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Označení kakaa jako kakao holandského typu nezávisí na obsahu tuku, jak by se někdo mohl mylně domnívat, ale na procesu výroby. Při výrobě kakaa holandského typu je do postupu výroby zařazen ještě jeden krok, nazývaný alkalizace. Použitím této metody se zvýrazní barva kakaa, sníží se jeho kyselost a tím i zjemní chuť, ale na druhé straně se sníží obsah zdraví prospěšných flavonoidů.
Ja používam Holanské , myslím že je najkvalitnejšie , tiež som sa stretla s kakaovým práškom ktorý pripomínal skôr pokazené kakao :-(
OdpovedaťOdstrániť