sobota 17. októbra 2009

Si na dne? Upeč moriaka!

Kto nevie, kto je Nigella Lawson, ten nech sa ide hanbiť do najbližšieho kúta. Je to totiž jedna z osôb, vďaka ktorej mám jedlo a varenie o niečo radšej, ako by tomu bolo za normálnych okolností.
Nigella (podobne ako ja) nie je žiadna profesionálna kuchárka, ale bývalá novinárka a k práci v oblasti gastronómie sa dostala pomerne bizarným spôsobom- po sérii hneď niekoľkých tragických udalostí v jej rodine. Si na dne? Upeč moriaka! Povedala si Nigella a začala zbierať recepty a dávať ich do podoby, aby pri ich realizácii človek neprišiel o rozum. Poslednou kvapkou k napísaniu vlastnej knihy vraj bolo, keď videla na jednej párty hostiteľku rumázgať nad nevydareným (nejakým brutálne zložitým) dezertom. Jej prvá kniha sa volala Ako jesť a je plná rýchlych a jednoduchých, zato fantastických receptov.Po uvedení jej cooking show (vidíte, vy diletanti, takto sa to robí!) na BBC sa z Nigelly stala ozajstná bohyňa anglickej kuchyne.  Trochu nešikovná, ale výborne variaca, trochu knedľa, zato pekelne sexi...Viď video (znalosť angličtiny nutná):




Nie je to asi ani v tom, čo varí...ale ako to varí. Spomínate si na film Čokoláda (hral tam aj Johnny Depp)? Nigelle niečo podobné stalo v USA, keď ju niektorí puritáni označili za diabla. Mimochodom, Nigella varí samé antidiétne veci. Kým niektorí fachmani jej práve toto vyčítajú, iní to považujú za výhodu (nedávno sa o nej pochvalne vyjadroval napr. Jamie Oliver). Keď vidím Nigellu (občas chodí na Spektre) ako jasá nad iskrivou žltou vajec alebo ako dojímavo rozpráva o jahňacej pečienke,  hneď mám chuť na nejakú mňamku. Tuším si idem niečo švacnúť. Čauko...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...