streda 22. júna 2011

Baby nebude sedieť v kúte

Bolo mi ľúto nechať v obchode tie dva baby artičoky, zvlášť, keď boli také smiešne lacné. Tak som si na http://www.artichokes.org/ načítala, ako sa majú upravovať a zvolila úplne najviac basic prípravu. Uvariť v osolenej vriacej vode, omočiť v masle a zjesť.
Keď máte tú česť so surovinou, ktorú dobre nepoznáte, nesnažte sa ju hneď zabiť komplikovanou úpravou. Našim cieľom je zistiť, ako daná potravina chutí a čo od nej môžeme čakať, preto odporúčam zvoliť tú úplne najjednoduchšiu dostupnú úpravu. Alebo sa s tým nepárať a zožrať to surové :)


Artičok, ako som zistila, je papľuh a po očistení vám z neho veľa nezostane. A keď ich čistíte, černejú na vzduchu a treba ich máčať v citrónovej vode. Ale na druhej strane, chutia skvele. Dajte šancu artičoku aj vy a uvidíte ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...