Pomarančová odroda cookies s kúskami čokolády. Jednoduché a veľmi dobré koláčiky. Toť recept:
1/2 Hery (pri sušienkach je lepšie použiť margarín namiesto masla)
1 hrnček (250ml) cukru
100g mäkkého tvarohu
2 vajíčka
kôra z jedného pomaranča
2 lyžičky vanilkovej arómy
2 hrnčeky polohrubej múky
štipku soli
200g čokoládových kúskov
Najprv je vhodné vymiešať tuk s cukrom, potom pridať tvaroh, vajcia a ostatné ingrediencie, múku a čokoládu nakoniec. Osobne mám problém s tým, že sa mi čokoláda pripeká na pečiaci papier. Preto ma napadlo použiť tú úplne najhnusnejšiu čokoládu, akú je na našom trhu dostať. Tú s rastlinným tukom, ktorá sa za bežných okolností nedá jesť ani náhodou- a predstavte si, nielenže prežila pobyt v rúre, ale nepripekala sa, nerozpustila sa v ceste a po vychladnutí už taká odporná nebola! Bingo!
Kôpky cesta poukladáme na plech, pečieme pri 150 stupňoch, pokiaľ nie sú hotové.
fotka ee. nasvietené musí byť spredu.
OdpovedaťOdstrániť