streda 11. apríla 2012

Sushi až domov

Sushi, čína a podobné veci sú v našom pracovnom kolektíve obľúbené, tak si ho občas v návale práce necháme priniesť donáškou. A neboli by sme to my, gastrosexuálne orientovaní jedinci, aby sme neopáčili všetky donášky, ktoré hlavné mesto ponúka, a nepriniesli ich hodnotenie.
Objednávali sme aj sushi, aj menu, aj rezance, a bolo zaujímavé, ako sa kvalita od jednej donášky k druhej líšila. Úprimne, čakali sme sivý štandard, no niektoré služby boli ozaj obrovským sklamaním, iné naopak rajom na zemi. Nasleduje zoznam otestovaných prevádzok v náhodnom poradí, takže si to nevysvetľujte ako rebríček, ale skôr ako osobné hodnotenie jednotlivých podnikov.
Vopred upozorňujem, že sushi je luxus, ktorý si doprajeme iba občas, ale práve preto chceme za svoje peniaze dostať to najlepšie.

sushimushi.sk
Vybrali sme si vtedajšie týždenné menu: Ja miso polievku a tuniakový sushi set, kolega ostrokyslú a hovädzie rezance. Oboje bolo skvelé, bez umelej glutamanovej pachuti a vzhľadom na fakt, že to bolo "menu týždňa" tak porcie polievky aj druhého veľmi obstojné. Za tých 6,80 sa to jednoznačne oplatilo. Odporúčam. Neskôr sme si stade objednali aj mix sushi set kujira, tiež lahoda- za 16,80 (čo je dosť, ale bavíme sa tu o surových lososoch a tuniakoch) sme sa najedli dvaja a musím uznať, že sushi bolo ozaj výborné. Maki a futomaki rolky boli v porovnaní s ostatnými donáškami asi najväčšie. Chuťovo nemôžem nič vytknúť, všetko bolo také, aké malo byť, vrátane akurátnej teploty.
Jedinú výtku mám k pomerne dlhej dobe čakania, niekedy je to aj hodina a pol, plus platba za donášku do Ružinova 2€ slovenské, teda odporúčam hromadné objednávky, aby sa cestovné rozpočítalo na celé osadenstvo.
Verdikt: skvelý pomer cena/výkon

www.kungfood.sk
Kung food je vraj najrýchlejšia donáška, tak sme sa nechali uniesť vlčím hladom a objednali si dvojmo tri druhy rezancov a tento sushi set. Už o 25 minút mi volal xicht, že si môžem vyzdvihnúť objednávku. Tak som zišla, aby som zistila, že jedny rezance chýbajú. No fasa.Neskôr ich síce priviezol spolu s dezertom ako bonus, ale dojem to nenapravilo. Odišiel bez tringeltu.
Musím konštatovať, že rýchlosť predčila kvalitu. Maki rolky miniatúrne, neskutočne teplé (!), sushi ryža rozvarená tak, že vôbec nedržala tvar, ešte aj tá chaluha bola naruby! A možno to ani nebola sushi ryža, čerthovie. Tri druhy rezancov mali do al dente ďaleko. Hoci, musím uznať, bez stôp umelého glutamanu. (A bez stopy chuti, žiada sa človeku povedať).
Už som im poslala príspevok do knihy prianí a sťažností, ktorú dostanete mailom po každej objednávke. Hádam sa spamätajú, chyby boli totiž v technike prípravy, nie v surovinách alebo nezmyselnom šetrení na surovinách.
Verdikt: rýchle, ale nespoľahlivé

sushitime.sk
Z tejto donášky sme si vybrali iba raz, aj to iba jeden sushi set, takže neviem, či mi prislúcha hodnotiť- preto budem fakt stručná: Sushi bolo skvelé, také aké má byť, čas donášky bol pomerne dlhý- viac ako hodinu. Neviem, ale, či si ešte niekedy niečo objednám. Vraj tam majú skvelú polievku miso (ak ste ju ešte nejedli, vy vrahovia, tak šup šup!).
Verdikt: Nemám nič proti

Buddha brothers
Najväčší výkyv v kvalite sme zaznamenali práve tu. Už dvakrát ma nasrali, keď nemali pekingskú kačku, hoci na webstránke jej propagácii venujú dosť veľa priestoru. Pche. Keď sme si objednali jedlá z lístka, boli skvelé- kvalitatívne aj kvantitatívne. Denné menu bolo ale veľké sklamanie. Už dlho som nejedla nič také odfláknuté! Objednala som si kuracie prsia na ananáse s praženou ryžou- hnusné. Všetko jednoliatej hnedej farby, s pachuťou po sójovke od vitany (že čistá chuť, ha ha). Druhý raz si zase kolega objednal rezance, ktoré boli (napodiv) celkom jedlé, no polievka bola cítiť po umelej hmote. Nič odpornejšie som ešte v ústach nemala (a že ja som ochotná okoštovať fakt čokoľvek). Takže buddha brothers odporúčam, s podmienkou, že sa oblúkom vyhnete dennému menu.
Verdikt: Ruská ruleta

záver:
Najlepšia donáška: Budha Brothers (nie denné menu!!!)
Najlepšie denné menu: Sushi mushi
Naj sushi: Sushi mushi
Naj rýchlosť: Kung food

Samozrejme, privítame vaše donáškové dojmy- tu aj na facebooku.

9 komentárov:

  1. my zvykneme objednávať sushi z donasky MoshiMoshi.sk, zatial sme spokojni, cena je fajn, sushi chutne a rychlost donasky znesitelna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za tip! zoznam chceme priebežne aktualizovať, ale nedá sa to naraz a rozhodne sa nedajú obísť všetky donášky :)

      Odstrániť
  2. Ja som musela mat stastie, ale zo sushimushi, kungfood aj sushitime som objednavala uz niekolkokrat a vzdy to bolo vyborne. Neznasam jedine balene sushi, ktore sa v kantinach a obchodoch skladuje na lade, to zabije vsetku chut a je to odporne.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. glutaman sodny je ale prirodna zalezitost, nie umelina - http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_glutamate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, glutaman je prírodný, hovorí sa mu aj umami a obsahujú ho mnohé potraviny- napríklad rajčiny, potom rôzne čínske riasy, sójová omáčka a podobne. Takže pokiaľ sa do jedla pridá prírodnou cestou, je to OK. Pokiaľ sa doňho pridá napr. vo forme vegety, už je zle- priveľa glutamanu otupí chuťové poháriky a namiesto toho, aby chuť zvýraznila, v skutočnosti ju zabije. Preto všetky jedlá v čínskych bistrách chutia navlas rovnako.

      Odstrániť
  4. Ja som uz tiez skusil skoro vsetko a mna presvedcil Sushitime .. objednavam pravidelne .. veci su skvele .. este som bol spokojny so StreetFood .. ale uz dlhsie som ho nemal takze tak ..
    KungFood - pre mna zle zle .. jedlo mi naozaj nechutilo a donaska to nezachranila ;)
    SushiMushi - som nemal ...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som spokojny so Citysushi a ich restikami zen garden a bamboo sushi bar... velmi kvalitne suroviny, vynikajuce polievky!!! a velmi dobre sushi sety

    OdpovedaťOdstrániť
  6. nemohli by byt nabuduce aj fotky hodnoteneho? dakujem. :]

    OdpovedaťOdstrániť
  7. s priateľom sme obrovskými fanúšikmi sushi a ešte minulý týžden by som dala ruku do ohňa za bonsai sushi v Dunajskej Lužnej - sushi výborné (ja čas prípravy neriešim lebo kvalitné jedlo si svoj čas vyžiada - si myslím), obsluha príjemná (každá čašníčka má krásne tetovania po rukách čo sa mi do konceptu celkom hodilo a je fakt že som faňkou tak tetovaní ako japonského jedla - vlastne aj japonských tetovaní o čom svedčí moja koika so sakurou ale to je iná téme), donáška v pohode, za hodinu kľudne doniesli papanicu až do Šamorína za 1 očko...reštika príjemná, ako podmaz tam chvála bohu nehrala žiadna rozhlasová alebo barová sračka (treba povedať že hneď vedľa je klasický zafajčený bar, ktorý k bonsai aj patrí ale nerušia sa navzájom na moje počudovanie čo je super) ale tradičná hudba (či to bolo naozaj japonské, ťažko povedať lebo čajové súpravy majú s čínskym vzorom, čo nič nemení na perfektnom zážitku zo sypaných čajov - môj milovaný jasmínový mňam)...mno a vynikajúci japonský dezert - kokosové gule no nebíčko v papulce nehovoriac o čokoládovom mousse s chilli...závislosť...bol mesiac čo sme každú sobotu boli "na sushi" a nechali sme im tam nemalé peniaze....nuž a jak to na Slovensku býva všetko má svoj koniec, po poslednej návšteve už taká nadšená nie som...bonsai zrazu bez obsluhy - úplne to znížilo úroveň, sushi síce stále dobré ale už to (jak sa hovorí) nebylo vono a najviac ma dorazilo že som po jedle prišla k pultu a čakala ma vytlačená účtenka ako v nejakom lacnom bufete...čo by spravili keby si ešte niečo objednám neviem...hold sen sa rozplynul, každý rozchod je ťažký a druhá šanca sa tiež nedáva ľahko, no asi to ešte raz skúsime...ak sa posledná šanca nepodarí budeme si musieť nájsť novú lásku...(smutné je, že sme rovnako dopadli už niekoľko krát so steakhouse-mi...po prvé jedlo drahé ale výborné a po druhé už len drahé...pizzerie takisto)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...