Koľko šampiňónov vidíte?
Volá sa to "bravčové na šampiňónoch". Ja vidím iba dolnú končatinu jedného hríbika (normy dnes povoľujú plátok hríba na jednu porciu?), a nejakú neidentifikovateľnú omáčku (asi s paprikou či čo to je). Podľa Pauly, ktorej touto cestou ďakujem za pekelný tip, bolo mäso nepokrájateľné a nežuvateľné, zemiaková kaša bola zase výdatne zriedená vodou. "Škoda, že som neodfotila napríklad ázijskú panvicu, ktorá okolo Ázie ani nešla, alebo šišky, z ktorých po zahryznutí fŕkal olej všade naokolo." No fuj veru, na toto nemôžem povedať ani nič iné, hoci FUJ by sa na jedlo hovoriť nemalo.
Úlovok pochádza zo školskej jedálne gymnázia v jednom menšom meste. Školské jedálne majú predpísané čo smú a čo nesmú variť. Toto ale nie je tancovanie v mantineloch, toto je jednoducho odfláknutá robota. Mäso stačilo dopiecť domäkka, šampiňóny vynechať a pridať na kaši. Šišky treba hádzať do HORÚCEHO oleja, inak sú plné tuku. A tak ďalej.
Kde v riti sú tie časy, kedy sa v školských jedálňach varievalo dobre? Keď som ja chodila na základku, takmer vždy mi v jedálni chutilo (až na výnimky typu zapečené cestoviny, špenát, alebo rascovú polievku s vajcom, ale to je len moja osobná antipatia voči týmto pokrmom).
Preto som väčšinou neverila, keď mi niekto povedal, že u nich v škole varia hnusne, až kým som sa neocitla na nejakej súťaži, ktorá sa konala v priestoroch inej školy v meste. V cene zájazdu bola aj stravenka do miestnej kantíny, tak sme sa vydali koštovať tunajšiu kulináriu. A schytali sme to rovno medzi oči - absolútne nežrateľný blivajs vo farbách plnej poľnej, nevábnej chuti. Zemiaky bolo cítiť starinou, ako keby ich mali uvarené týždeň, a len čerpali zásoby. Zelenina rozvarená na blato, mäso mrňavé a celé "jedlo" neochutené. Keby sa to stalo raz, nepoviem, ale keďže moje ctižiadostivé ja ma nútilo na súťaže chodievať, ocitla som sa v inkriminovanej jedálni hneď niekoľkokrát, naivne si mysliac, že "toto bol nevydarený deň". No čo, nie všetky ilúzie musia prežiť až do dospelosti.
A čo vy? Varili vám v jedálni dobre, alebo ste sa báli tam chodiť, ak ste sa chceli dožiť druhého dňa? Komentujte, mám to rada ;-) Alebo ešte lepšie, posielajte blafy!
Tags
alkohol
bazalka
bhut jolokia
brokolica
brownies
bryndza
bylinky
cesnak
cesto
cestovanie
cestoviny
cuketka
čína
dezerty
divina
Do`s and Don`ts
eidam
feferóny
fotky
frflanie
gaštany
gorgonzola
grilovanie
habanero
hovädzina
chili
internet
Inventory
jalapeňo
jar
káva
kitchen celebs
knedľa
knihy
konzervy
korenie
koriander
kryštalický hnus
kukurica
kuracie mäso
leto
mäso
mäsové výrobky
médiá
nákupy
nápady a rady
nápoje
news
noviny
ohavnosti
ochutnávačka
ovocie
paprika
parmezán
party food
pečenie
peklo
petržlen
pizza
polievky
raňajky
recepty
reštaurácie
rímsky hrniec
rozmarín
ryby
sezóna
sladkosti
steak
sviečková
šalát
šampanské
špargľa
tekvica
torty
tymián
vajcia
vegetariánske
vianoce
víno
vychytávky
web
WTF
zelenina
zemiaky
v mojej škole varia super :)
OdpovedaťOdstrániťaj na každej škole kde som chodila..
či už na strednej, základnej alebo teraz na výške :)