Cez obedňajšiu prestávku chodievame na obed. Obvykle na meníčko, pretože človek nášho povolania iba zriedka dorazí domov v stave, kedy je schopný pripraviť si jedlo na nasledujúci deň. A keďže naša firma sídli v Ružinove, sme víceméně odkázaní na túto lokalitu, alebo donášku. Nebudem to naťahovať, v piatok sme zvolili Rotundu, ktorá patrí bývalému televíznemu kuchárovi Vincenzovi Miele. Viem, že od denného menu človek nemôže čakať zázraky, ale toto je jednoducho ojeb.
Keď je na lístku napísané risotto, automaticky (a v talianskej reštaurácii aj akosi prirodzene) očakávam, že dostanem risotto, a nie rizoto.
Aha.
Do rizota zahučal kolega, ja som zvolila bezpečný prístav pizze, pretože viem, že za 3,50 sa pizza pripraviť dá. Risotto nie, to je jasné ako facka, ale keď už, mali to na lístok napísať.
Hovorím to preto, lebo takto vznikajú všetky tie gordony blue na prírodno s garnitúrou, presso, pikolo a ja neviem ešte aké ohavnosti. Keď už sa ideme tváriť svetovo, aspoň sa držme terminológie. Risotto je terminus technikus a keď napíšem na lístok risotto a podávam rizoto, je to rozdiel ako keď do menu uvediem rezeň a na stoly nosím tresku v majonéze.
Tags
alkohol
bazalka
bhut jolokia
brokolica
brownies
bryndza
bylinky
cesnak
cesto
cestovanie
cestoviny
cuketka
čína
dezerty
divina
Do`s and Don`ts
eidam
feferóny
fotky
frflanie
gaštany
gorgonzola
grilovanie
habanero
hovädzina
chili
internet
Inventory
jalapeňo
jar
káva
kitchen celebs
knedľa
knihy
konzervy
korenie
koriander
kryštalický hnus
kukurica
kuracie mäso
leto
mäso
mäsové výrobky
médiá
nákupy
nápady a rady
nápoje
news
noviny
ohavnosti
ochutnávačka
ovocie
paprika
parmezán
party food
pečenie
peklo
petržlen
pizza
polievky
raňajky
recepty
reštaurácie
rímsky hrniec
rozmarín
ryby
sezóna
sladkosti
steak
sviečková
šalát
šampanské
špargľa
tekvica
torty
tymián
vajcia
vegetariánske
vianoce
víno
vychytávky
web
WTF
zelenina
zemiaky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára