Nie som fanúšik varenia zo zvyškov a už vôbec nie z už uvarených vecí, ale toto jedlo sa nedá nazvať inak, ako "co dům dal". Rezance som mala nachystané v chladničke už nejaký ten piatok (!), pol cuketky sa tam váľalo už bohvie odkedy, a zo sobotnej návštevy našich mi ostalo mäso v marináde.
Slíže sú domáce, ostalo mi cesto, keď som robila lasagne. Nakrájala som ho na tagliatelle a nechala usušiť. V chladničke čakali na svoju chvíľu až doteraz. Tuším by to chcelo nejaký článok o výrobe cestovín v bojových podmienkach mojej kuchyne. Nielenže nemám strojček na cestoviny, ja nemám ani valček, tak som to vygúľala fľašou od Cinzana a nakrájala normálne nožom (ani radielko nemám :)
V podstate nejde o nič prevratné, iba vás chcem trochen inšpirovať, že aj keď spojíte dokopy úplné hovadiny, výsledok môže byť úžasný. A že keď chcete dať tvár zbytkom, nepotrebujete kečup ani gothaj.
Kurie prso (stačil jeden cecek pre dva gágory) naložíme do marinády- ja som dala olivový olej, soľ, trstinovú melasu, papriku, červené korenie a tymián. Na panvici osmažte trochu jarnej cibuľky alebo póru (sranda, tiež bola posledná:). Vhoďte mäsko a opečte po všetkých stranách. Potom pridajte cukínu a podlejte obyčajnou vodou, alebo vývarom, ak máte. V tejto fáze môžete pridať aj inú zeleninu, ktorú uznáte za vhodnú a máte ju zrovna poruke. Dochuťte soľou a korením a omáčku nechajte zredukovať. Cestoviny uvaríme na al dente a ocedené hodíme do panvice s omajdou. Premiešame a je to.
Jeden tip: Keď cedíte cestoviny, len ich zlejte cez sito, trochu pretraste, aby v nich nebolo priveľa vody. Rovno to šmarte do omáčky. Ak ich necháte dlho odkvapkávať, alebo to nedajbože prepláchnete vodou, ostane to suché.
Tags
alkohol
bazalka
bhut jolokia
brokolica
brownies
bryndza
bylinky
cesnak
cesto
cestovanie
cestoviny
cuketka
čína
dezerty
divina
Do`s and Don`ts
eidam
feferóny
fotky
frflanie
gaštany
gorgonzola
grilovanie
habanero
hovädzina
chili
internet
Inventory
jalapeňo
jar
káva
kitchen celebs
knedľa
knihy
konzervy
korenie
koriander
kryštalický hnus
kukurica
kuracie mäso
leto
mäso
mäsové výrobky
médiá
nákupy
nápady a rady
nápoje
news
noviny
ohavnosti
ochutnávačka
ovocie
paprika
parmezán
party food
pečenie
peklo
petržlen
pizza
polievky
raňajky
recepty
reštaurácie
rímsky hrniec
rozmarín
ryby
sezóna
sladkosti
steak
sviečková
šalát
šampanské
špargľa
tekvica
torty
tymián
vajcia
vegetariánske
vianoce
víno
vychytávky
web
WTF
zelenina
zemiaky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára