Začala mi liezť na nervy jedna značka mäsových výrobkov. Totiž Kmotr. Aký príznačný názov! Pod lesklým povrchom, reprezentovaným slušnou rodinnou firmou sa totiž skrýva niečo také odporné, že normálny človek by sa posral už len z tej myšlienky. Kmotr síce predáva svoje výrobky ako tradičné, poctivé a ešte aj bio, ale stačí sa pozrieť na zloženie, a mozog sa začína odkrvovať. Toľko svinstva nie je hádam ani v párkoch Tesco value.
A že čo s tým má spoločné J&T? Kmotr mu sčasti partí. Z navonok serióznej značky sa ale vykľul oser na druhú a že vás neklamem, toť dôkazový materiál. (Ak by som sa dlhšie neozývala, pravdepodobne som niekde v blízkosti dna Dunaja, obutá v štýlových betónových lodičkách.)
Najprv som si myslela, že urobím špionáž v obchode, tak som vzala telefón a chcela odfotiť zloženie v predajni. Ale keďže môj telefoťák nerobí nijak úžasné fotky, nebolo inej cesty, než tú ohavnosť kúpiť a odfotiť doma.
Pre tých, čo nevidia, preložím: mäso 96%. Hm, a čo ten zvyšok? 13 aditív, z toho osem skrytých pod pseudonymami E. Masna kroměříž, prečo? Nútia ťa do niečoho, čo nechceš? Alebo máš pocit, že nám to bude chutiť viac, keď už podľa najnovších prieskumov milujeme náhrady?
Inak: obsah soli: max 7%. To už koho chcú ofajať? Ak je teda mäsa 96% a soli 7, hotového výrobku musí byť 103% a ešte navrchu musia byť tie Ečka. Alebo čo.
A keď už to máme v ruke, pozrieme, čo je vnútri:
Tie diery tam byť nemajú. Sušené mäso má mať kompaktnú štruktúru, trhá sa až pri neopatrnej manipulácii, aj to na slížiky, nie takto čipkovane.
Zo srandy som si kúpila druhú referenčnú vzorku, schwarzwaldská šunka z Lidla. Nič extra, stála 2€, rovnako ako náš krstný ocinko. A ajhľa:
Tuším si budem musieť kúpiť lupu, aby som v obchode mohla čítať tie drobné písmenká na etiketách.
Tags
alkohol
bazalka
bhut jolokia
brokolica
brownies
bryndza
bylinky
cesnak
cesto
cestovanie
cestoviny
cuketka
čína
dezerty
divina
Do`s and Don`ts
eidam
feferóny
fotky
frflanie
gaštany
gorgonzola
grilovanie
habanero
hovädzina
chili
internet
Inventory
jalapeňo
jar
káva
kitchen celebs
knedľa
knihy
konzervy
korenie
koriander
kryštalický hnus
kukurica
kuracie mäso
leto
mäso
mäsové výrobky
médiá
nákupy
nápady a rady
nápoje
news
noviny
ohavnosti
ochutnávačka
ovocie
paprika
parmezán
party food
pečenie
peklo
petržlen
pizza
polievky
raňajky
recepty
reštaurácie
rímsky hrniec
rozmarín
ryby
sezóna
sladkosti
steak
sviečková
šalát
šampanské
špargľa
tekvica
torty
tymián
vajcia
vegetariánske
vianoce
víno
vychytávky
web
WTF
zelenina
zemiaky
Vyhľadávať v tomto blogu
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
ja som si už v optike kúpila elegantnú malú kabelkovú lupu a bez rozpakov ju aj používam
OdpovedaťOdstrániťskarletka
JA a TY tu už dávno predali Babišovi - Agrofert ...
OdpovedaťOdstrániť