štvrtok 31. mája 2012

Mäso zdarma?

Upozorňujem, že nasledujúci text nie je pre slabé žalúdky. Ja viem, hovorí sa to len tak, ale ja vás musím skutočne varovať. Galéria blafov, sklamanie v podobe Slovak food festivalu- to všetko je oproti tomuto iba taký neškodný povzdych nad tým, čo by sme tu možno mohli mať, no nemáme. Že vám občas v reštaurácii prinesú nevydarené jedlo, čo by ste ani nepriateľovmu prasaťu do válova nenakydali, je oproti tomuto úplná lahoda. Dokonca sa na to nechytá ani vysmážané kiwi, knedíkové prekvapenie, či sladké slíže s kyslou kapustou. Vážení, pripravte si kýbliky, toto bude jazda.
Bolo to takto.

S kolegami sme v pondelok testovali reštauráciu Pohoda v Ružinove. Chutilo nám, úplne vážne. Jedlo bolo naozaj dobré, žiadne náhrady, proste nižší štandard ako má byť. V stredu sme sa tam vybrali opäť, ale už sme takí spokojní neboli. Ale dali sme jej v rámci testovania šancu aj vo štvrtok: polievka fazuľová (máme radi), guláš s knedľou (milujeme), grilovaný encián (nemusíme).
Polievka chutila čudne. Fazule nedovarené, štípala jak jeden fras a plávali v nej akési pofidérne klobásy a údené mäso. Na hladine sa vznášalo kilo majoránky. Tiež ste toho názoru, že priveľa koreninami sa kuchár snaží niečo zakamuflovať? Jackpot!
BAF!

Prečo sa to muselo stať práve mne????? Rovno medzi oči, mäsko veľkosti štandardného čerešňového (v tomto prípade skôr fazuľového) červíka. Mňam.

Všetci sme v tom momente prestali jesť (boli sme štyria, vrátane môjho blogového kolaboranta). Odložila som lyžicu na kraj, scedila som z nej vodu tak, aby tam ten fešák ostal a povedala som čašníkovi, že:

"Našla som v polievke červíka, chcem ju vrátiť."

A on, chuj, mi na to že:

"Hm, to je asi z tej fazule..."

...

Ostali sme na seba čumieť ako puci a nezmohli sme sa na slovo.
Žiadne ospravedlnenie, nič, ešte mal tie gule vypýtať si za jedlo plnú sumu. Áno, mohla som to riešiť rovno na mieste, ale vystaviť takýto humus na internet je omnoho zákernejší spôsob pomsty, aj pohladenia ega. Navyše prináša akýsi úchylný pocit víťazstva. Zlá povesť účinkuje na nepoctivých podnikateľov viac, ako jeden hosť, ktorý si vydobyje pár eur za pokazený obed. Nie?

Viem, že do mňa budete hrdinsky hádzať kamene v komentároch, ale guláš, ktorý nám priniesli ešte pred tým, bol vážne dobrý, navyše s domácou knedľou. A áno, jedla som ho. Ale už tam nikdy nepôjdeme, to mi verte.

6 komentárov:

  1. Tak tomuto hovorim SILA ala slovenske gastro!!!! sa cuduje, ze ten cervicek nebol zaratany ako extra priloha ;oDDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne!! Ešte sa tváril, že mi asi dáva niečo zadarmo, debil jeden. Ale mrzí ma to, lebo sme tam jedli viackrát, a jedlo bolo také fajn, domáce (resp. nie ako náš kantínový grc, čo po chuti nerozoznáš zemiak od rezňa.) a teraz takýto šok...fuj.

      Odstrániť
  2. Pravdu povediac, keby sa to stalo mne, budu mat v tej restike este problem navyse. Vyhodim tam vsetko co som zjedol a pocitam, ze keby to videi ostatny aj by ma nasledovali a to je tak vsetko co v takejto restauracii treba zanechat. Fakt pre silne zaludky citanie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je riadny narez :) ...ono to duplovane zamrzi, ked tam clovek bol par krat spokojny... Proste cert nikdy nespi ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nedávno som v kuchyni našla troch mravcov a bol oheň na streche - vreskoty, jačanie, všetky otvorené zásoby išli nekompromisne preč... myslím že by som to v tej reštike s takou chladnou hlavou nedokázala prežiť ani keby som chcela... to už sa vidím ako v záchvate paniky by som tam skákala a ešte každému hosťovi kričala nech nejedia, že je to napadnuté... ja som práve jedna z tých čo pekne večer unavená aj o deviatej varí aby sme s manželom nemuseli chodiť na červíky... a teraz si blahoželám...

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...